NAKON DUGE I TEŠKE BOLESTI

Preminuo bivši HDZ-ov ministar Branko Vukelić

03.05.2013 u 16:53

Bionic
Reading

Nakon duge i teške bolesti danas je u 56. godini života u karlovačkoj Općoj bolnici umro Branko Vukelić, saborski zastupnik te bivši ministar gospodarstva i obrane, potvrdio je Hini ravnatelj karlovačke bolnice Nedjeljko Strikić

Strikić je izjavio kako se Vukelić nešto manje od dvije godine liječio se od maligne bolesti gušterače, kojoj se međutim nije uspio othrvati.

Vukelić je rođen 9. ožujka 1958. u Karlovcu, a diplomirao je na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu kao inženjer elektrotehnike.

Kao dugogodišnji član HDZ-a više je godina bio predsjednik karlovačke Županijske organizacije HDZ-a te gradonačelnik Karlovca u jednom mandatu (od 1997. do 2001.). U HDZ-u je bio tajnik, politički tajnik te član Predsjedništva stranke.

U Hrvatski sabor izabran je krajem 2003. godine, no odmah je zastupnički mandat stavio u mirovanje jer je imenovan za ministra gospodarstva u Vladi premijera Ive Sanadera.

Od 2008. do 2010. Vukelić je obnašao dužnost ministra obrane, a od tada do svoje smrti bio je saborski zastupnik.

Nezadovoljan situacijom u HDZ-u i smjerom kojim stranka ide početkom veljače ove godine istupio je iz HDZ-a, a nakon toga u Saboru je bio nezavisni zastupnik..