državni vrh u splitu

Premijer Plenković komentirao sastanak s Kerumom: Bilo je odlično

21.05.2019 u 11:47

Bionic
Reading

Po drugi put u dva tjedna, Andrej Plenković našao se u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji: veći dio dana posvetit će obvezama predsjednika Vlade, no u poslijepodnevnim satima prisustvovat će i HDZ-ovom predizbornom skupu na Peristilu

Novinari su ga već u Solinu upitali jesu li upravo pojačane aktivnosti Vlade razlog zašto je HDZ u dosadašnjem tijeku kampanje prijavio znatno manje troškove od SDP-a.

'Ne, mi radimo normalan posao. Možete otići na stranice Vlade i zbrojiti kada smo sve bili na terenu. Vidjet ćete da smo stalno na terenu, jer ako niste ondje, ne možete reći da radite za svaki dio Hrvatske. Moja politika je snažno partnerstvo s jedinicama lokalne i područne samouprave i kao što radimo ovaj tjedan, tako smo i prije mjesec, dva, tri ili pet. Tako ćemo raditi i dalje', kazao je Plenković.

Zamoljen je i da prokomentira sastanak sa Željkom Kerumom u Banskim dvorima, o čemu je tportal izvijestio prošlog tjedna.

'Bilo je odlično. Popili smo kavu razgovarali o svemu što je dobro za Split. Sve je bilo dobro', kratko je kazao.

Plenković je u Solinu prisustvovao predstavljanju uređenja napuštenog tupinoloma Majdan, u sklopu projekta 'Jadro-izvor života' koji teži nešto više od 20 milijuna kuna i s 80 posto financira se bespovratnim europskim sredstvima. Potom je posjetio Operativno vatrogasno zapovjedništvo u vojarni u Divuljama, odakle je pratio vježbu 'Sigurnost 19' koja se odvija na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Za točno u podne zakazano je svečano otvaranje dnevne bolnice u Zagvozdu pokraj Imotskog, kao svojevrsne podružnice KBC-a Split, a u poslijepodnevnim satima sudjelovat će na početku radova rekonstrukciji bivšeg Omladinskog hostela u Splitu, koji se - također europskim sredstvima- preuređuje u poduzetničko-tehnološki inkubator.

Kao predsjednik HDZ-a potom će govoriti na stranačkom skupu na Peristilu, a potom će opet kao premijer šetati Rivom i podržati HGK-ovu akciju Kupujmo hrvatsko.

  • +6
Split: U Divuljama održana međuresorna vježba "Sigurnost 19" Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL