MODERNI OTMIČARI

Preko Facebooka oteli sina bogatog poduzetnika

16.05.2010 u 15:28

Bionic
Reading

Tjedan dana provedenih u zatočeništvu zasigurno će ostati u sjećanju 18-godišnjem J. M., sinu imućnog beogradskog poduzetnika. On je prije tjedan dana postao žrtva modernih otmičara koji su ga vješto namamili preko Facebooka, a zatim ga kidnapirali i zatražili od roditelja otkupninu

Mladića je u klopku namamila djevojka jednog od otmičara s kojom je kontaktirao putem Facebooka. Skrivena iza lažnog Facebook profila, prevarantica je pozvala 18-godišnjaka na spoj kod Fontane na Novom Beogradu, nakon čega je mladić netragom nestao. Kako se doznaje, umjesto djevojke, dočekala su ga trojica otmičara. Strpali su mladića u automobil, te ga odvezi u jednu napuštenu kuću kod Sremskih Karlovaca, gdje je mladić zatočen, proveo sedam paklenih dana, proživljavajući torturi otmičara koji su mu svakodnevno prijetili da će ga ozlijediti, ukoliko im njegovi roditelji ne plate otkupninu.od 150 000 eura.

Otmicu svog sina, imućni je beogradski poduzetnik odmah, po zaprimljenom zahtjevu otmičara o otkupnini, prijavio policiji, te se u slučaj otmice ubrzo uključio i MUP Srbije.

Nakon tjedan dana, potraga za nestalim mladićem i njegovim otmičarima.jučer je sretno okončana, te se mladić, neozlijeđen vratio svojim roditeljima.
Beogradska policija je neposredno prije primopredaje otkupnine uhitila četvero otmičara, tri muškarca i ženu koja je namamila mladića, izjavio je načelnik kriminalističke policije Darko Senić.

Od jučer do danas, uhićeno je još nekoliko osoba povezanih s otmicom. Kako javlja RTV Pink, među uhićenima je i policijski službenik MUP-a Darko Amanović (20), kao i Milan Dimitrijević (20), Radivoje-Saša Vučković (21), Filip Ilić (21), Vanja Ninković (20), Filip Janković (21) i Kristina Lazović (21), svi iz Beograda. Prilikom pretresa njihovih stanova pronađena je i veća količina tableta ekstazija. Sedmočlanoj skupini, koja je osim za otmicu, osumnjičena i za proizvodnju i prodaju opojnih droga, određeno je 48-satno zadržavanje, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni sucu istrage Višeg suda u Beogradu.