loša epidemiološka situacija

Predstojeća sjednica Zagrebačke skupštine bit će online; Prgomet traži razješenje s dužnosti predsjednika

22.10.2020 u 13:24

Bionic
Reading

Predstojeća sjednica zagrebačke Gradske skupštine, zakazana za 27. listopada, održavat će se online, najavio je u četvrtak predsjednik Skupštine Drago Prgomet

Prgomet je Hini izjavio da se telefonom čuo sa predsjednicima klubova gradskih zastupnika, pri čemu je oporba u principu protiv održavanja online sjednice i htjeli bi da se održi uživo, ali imaju razumijevanja s obzirom na lošu epidemiološku situaciju u Zagrebu.

"Tako da oporba čak i nije nešto čvrsto protiv održavanja online sjednice s obzirom na razvoj epidemiološke situacije, pa je ta odluka da se sjednica Gradske skupštine zakazana za 27. listopada održi online objektivno vrlo razumljiva i jedino logična", istaknuo je.

Prgomet ne misli kako postoji mogućnost da će zbog epidemije i dalje biti na čelu Skupštine, ističući da i dalje stoji iza svoje odluke da ga zagrebački HDZ razriješi te dužnosti.

Prgomet je nedavno, zbog obveza na Klinici za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb koje je predstojnik, od svog Kluba HDZ-a zatražio da ga razriješi funkcije predsjednika Skupštine.

Odlučio je i da će do 1. siječnja iduće godine obnašati dužnost gradskog zastupnika.

Iz Kluba gradskih zastupnika HDZ-a danas se doznaje da se novi predsjednik Skupštine neće birati na predstojećoj sjednici, nego na idućoj u studenome, a najvjerojatniji kandidat ponovno je liječnik - Mislav Herman.

Naime, zbog epidemiološke situacije, Gradski odbor HDZ-a održat će sjednicu za desetak dana, pa će se na sljedećoj sjednici Skupštine u studenome birati novi predsjednik Skupštine iz redova HDZ-a.