oglasili se iz koncerna

Predsjednik uprave Fortenove o jednom od čelnika grupe privedenim zbog obiteljskog nasilja: Takvo ponašanje bit će sankcionirano

06.02.2021 u 14:07

Bionic
Reading

Na privođenje zamjenika predsjednika Upravnog odbora i neizvršnog direktora Fortenova grupe (bivši Agrokor) Miodraga Borojevića zbog nasilja u obitelji, reagirali su iz Fortenova grupe te su, na upit tportala, osudili svaku vrstu nasilja

Osuda svake vrste nasilja i neprihvatljivost kršenja bilo čijih temeljnih ljudskih prava ugrađena je u vrijednosti i etički kodeks Fortenova grupe, odgovorili su na upit tportala iz Grupe.

'Nasilje je u dubokoj suprotnosti s našim kompanijskim i osobnim vrijednostima”, rekli su u zajedničkoj izjavi predsjednik Upravnog odbora Maksim Poletaev i glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško te dodali kako će svako ponašanje bilo koga iz Fortenova grupe koje nije u skladu s etičkim kodeksom i vrijednostima kompanije biti na odgovarajući način sankcionirano.

Podsjetimo, Borojević, predsjednik Upravnog odbora i neizvršni direktor Fortenova grupe, prošlog je tjedna priveden zbog nasilja u obitelji. Kako je pisao portal 24sata, ophodnja 6. policijske postaje još 31. siječnja intervenirala je u obiteljskom stanu u zagrebačkom Središću. Borojević je odmah priveden i preventivno zadržan. Dan kasnije, nakon noći provedene u pritvoru, prepraćen je kod nadležnog suca, koji ga je proglasio krivim, novčano kaznio i uveo mjeru zabrane pristupa supruzi. Nakon toga je pušten na slobodu.