izlaz iz situacije

Predsjednički kandidat Babić predstavio izborni projekt '4x400'

09.12.2019 u 14:24

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Nedjeljko Babić predstavio je u ponedjeljak izborni projekt "4x400" koji obuhvaća privlačenje 400 milijardi kuna novih investicija u Hrvatsku, povrat 400 milijardi kuna iznesenih iz Hrvatske, otvaranje 400.000 novih radnih mjesta te povrat 400.000 iseljenih Hrvata u domovinu

Babić je, na konferenciji za novinare, pozvao sve Hrvate na ujedinjenje i objedinjavanje znanja, pameti, volje, mladosti i iskustva, naglasivši kako on ne želi biti vođa nego odgovoran državnik.

Pojasnio je kako bi kao predsjednik Republike radio u suradnji s velikim gospodarskim silama SAD-om, Rusijom, Kinom i Europskom unijom na privlačenju 400 milijardi kuna novih investicija u Hrvatsku.

Djelovao bi na povratu 400 milijardi kuna nezakonito stečenih u pretvorbi i privatizaciji i iznesenih iz Hrvatske koje leže na privatnim računima.

Sav taj novac bio bi usmjeren na povrat duga i otvaranje 400.000 radnih mjesta te omogućio povratak 400.000 iseljenih Hrvata u domovinu.

Hrvatska se može pokrenuti i riješiti svi problemi razrađenim projektom 4x400 koji je ostvariv i ustavno zajamčen, smatra Babić.

  • +3
Predsjednički kandidat Nedjeljko Babić predstavio projekt 4x400 Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Založio se za vraćanje polupredsjedničkog sustava koji jedini može jamčiti da na tom mjestu imamo odgovornu osobu koja može kontrolirati Vladu i sve one koji su "napravili zlo za hrvatski narod", kao što smo ga imali 90-tih. Pitanje je, dodao je, bismo li bez njega imali domovinu.

Jedan čovjek u polupredsjedničkom sustavu s voljom i znanjem potpomognut strukom može napraviti više nego sve vlade, predsjednici i saborski zastupnici do sada, poručio je Babić.

Najveći problem u Hrvatskoj su kriminal i korupcija, ustvrdio je.

Babić kaže kako se, nažalost, bez političkih stanaka i političara ne može ništa mijenjati u društvu, dodavši kako su predsjednički izbori priprema za parlamentarne iduće godine.

Ustvrdio je kako treba maknuti ljude koji već 30 godina sustavno uništavaju sveto hrvatsko ime te da se sve događa planski i da ta politika i svjetske sile godinama rade na korist velikih korporacija pa je na red došla i Hrvatska.

Nakon uspostave samostalnosti i obrane zemlje dolazi "velika ekipa potpomognuta vanjskim neprijateljem" preko vladajućih struktura uništavaju sve što se može, tvrdi Babić.

Upozorio je kako 16 milijardi kuna dobiti hrvatskih banaka odlazi u inozemstvo i tamo plaćaju porez na dobit, a hrvatski proračun ostaje bez toga.

Partijski sustav u Hrvatskoj omogućava da stotine tisuća ljudi živi na teret građana i napaćenog naroda koji više ne može disati i do kraja je zagušen, jer je nastalo totalno ovršno ropstvo.

Vrijeme je da građani pokažu svoju volju, organiziraju se kako bi kroz godinu dana odradili posao za parlament.

EU je nazvao umjetnom tvorevinom koja nema ni ustava, a njome vladaju velike korporacije i odlučuju o sudbini naroda. Dodaje kako nije za izlazak Hrvatske iz EU nego da ona bude unija nacija i da nacionalni parlamenti donose odluke u interesu svoga naroda i nacije.

Izlaz iz situacije postoji, no neće ga biti dok ova ekipa bude na vlasti, tvrdi Babić.