finiš dalmatinske turneje

Grabar-Kitarović u Splitu: Moja je kršćanska narav takva da posjećujem sve zatvorenike. Dabogda svi političari bili korumpirani kao ja!

08.12.2019 u 20:32

Bionic
Reading

Skupom u splitskoj dvorani Gripe Kolinda Grabar-Kitarović završila je u nedjelju navečer svoju turneju u Dalmaciji, na kojoj se tijekom vikenda družila s građanima u Zadru, Šibeniku, Sinju i Makarskoj. Baš kao i na uvodnom skupu kampanje u Zagrebu, najveći pljesak pobrao je njezin suprug Jakov, a na skupu su bili i ministar obrane Damir Krstičević te istaknuti dužnosnici splitsko-dalmatinskog HDZ-a predvođeni gradonačelnikom Splita Androm Krstulovićem Oparom, splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom, a na skupu je viđen i donedavni ministar uprave Lovro Kuščević

Portal Dalmacija Danas prenosi cijeli govor Grabar-Kitarović, koji je započela riječima: Drage šesne Splićanke i Splićani, večeras se s vama osjećam kao sa svojom obitelji! Pivat ćemo između 5. i 6. siječnja punim glasom i uz velik osmijeh. Večeras bi se htjela zahvaliti svima koji ste se okupili, koji ste mi dali glas u prvom mandatu, koji ste mi dali potpise, Hrvaticama i Hrvatima koji vole svoju domovinu i koji žele da ona ide naprijed.

Kao što znate, nisam salonska političarka, ja sam vaša predsjednica, imam svoje osjećaje i vrijednosti i ljubav prema vama. Zahvaljujem svima koji su me danas dočekivali diljem Splitsko-dalmatinske županije. Ispričavam se svima ostalima kojima nisam došla, ali obećajem da ću doći u drugu mandatu. Dovela sam vam večeras i Jakova. Znam da ga toliko volite i pružate potporu. Ne ljuti se kada kažete 'Jakove, izdrži', jer nije lako živjeti sa mnom. Danas je nedjelja i mogao mi se pridružiti. Nedjelja mora biti dan za obitelj, za sve nas', naglasila je Grabar-Kitarović.

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Imala sam i ja grešaka, ali čvrsto tvrdim s ove pozornice kada su bila u pitanju državna pitanja i državni interesi, niti jedna od tih grešaka nije nikada ugrozila niti nacionalne interese niti sigurnost Republike Hrvatske jer to nikada ne bih dopustila. Kada je počeo rat u Hrvatskoj došla je moja američka obitelj kod koje sam bila '85., '86, i rekli su idi u američki konzulat, dobit ćeš vizu i odi s nama. Ja sam rekla - hvala, ali ja ostajem ovdje. Tu je moj narod, tu je moja Hrvatska! Neću dopustiti da moju lojalnost dovode u pitanje oni koji su tamburali po Americi krajem 80-ih i početkom 90-ih! Niti oni koji su rekli da je Hrvatska slučajna država i koji su poslali specijalce na hrvatske branitelje! Možete misliti kako je tim specijalcima teško bilo!', rekla je Kolinda Grabar-Kitarović na skupu.

  • +11
Skup Kolinde Grabar Kitarović u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

U govoru su se našle i izjave poput: 'Kada je Milanović dobio novce EU, 2-3 godine ih nije ulagao u Hrvatsku. Katastrofa! Meni su u EU rekli da smo najgori od najgorih. Zato je trošio novce za svoje jastoge i to nam se više ne smije dogoditi. Kada je riječ o mom pjevanju, kolačima, moja je kršćanska narav takva da mi nalaže da posjećujem zatvorenike i sve ostale, a dabogda svi hrvatski političari bili korumpirani kao ja!', rekla je aktualna predsjednica koja se ovakvom retorikom nada osvojiti i drugi mandat.

"Živio naš Split, naša Dalmacija i voljena Hrvatska", zaključila je na kraju Grabar-Kitarović te potom s aktivistima, ali i svim prisutnima otpjevala pjesmu "Moja domovina", a zatim, kako je sama rekla, svoju najdražu pjesmu "Cesarica" od Olivera Dragojevića.