PREMIJER JE ŠOKIRAN

Predsjednica se hitno vraća s Islanda, Pejčinović Burić iz Afrike

29.11.2017 u 13:45

Bionic
Reading

Iz Ureda predsjednice RH potvrđeno je da se Kolinda Grabar Kitarović hitno vraća u Hrvatsku s Islanda. U Hrvatsku se iz Obale Bjelokosti vraća i potpredsjednica Vlade Marija Pejčinović Burić. Predsjednik Vlade Andrej Plenković tijekom popodneva će se obratiti javnosti u vezi s današnjim događanjima u haškoj sudnici

Na Pantovčaku su potvrdili da je predsjednica u kontaktu s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

Predsjednica na Islandu sudjeluje na sastanku Vijeća žena svjetskih lidera, a trebala se sastati s islandskim predsjednikom Guðnijem Johannessonom, čiji se posjet Hrvatskoj očekuje 2018. godine.

Predsjednica je na Islandu trebala boraviti do sutra, a boravak će skratiti zbog dramatičnih događanja na Haškom sudu.

Boravak u Obali Bjelokosti hitno je prekinula i ministrica vanjskih i europskih poslova te potpredsjednica Vlade Marija Pejčinović Burić koja sudjeluje na 5. sastanku na vrhu Afričke unije i Europske unije u Abidjanu.

<<<< Ovdje uživo pratite događanja u Haagu

Obraćanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića još se čeka. On se danas čuo s predsjednicom države Kolindom Grabar Kitarović, koja je u međuvremenu prekinula posjet Islandu, i u stalnom je kontaktu s pravosudnim stručnjacima, Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, veleposlanicom u Nizozemskoj i Hrvatima u BiH.

Premijer je šokiran činom Slobodana Praljka i zabrinut, rekao je izvor iz Banskih dvora i podsjetio da je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u kolovozu posjetio šestoricu bivših čelnika bosanskohercegovačkih Hrvata i da je općenito u stalnom kontaktu s njihovim braniteljima.

  • +106
Sva lica Kolinde Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL