što će danas raditi

Predsjednica posjetila rodnu kuću dr. Franje Tuđmana, obišla požarište tvornice u Oroslavju

25.01.2018 u 10:20

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak je, drugog dana rada njezina ureda privremeno smještenog u Krapini, posjetila rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, a tijekom prijepodneva će, kako je potvrđeno iz njezina ureda, obići tvornicu u Oroslavju u kojoj je jutros buknuo požar

Pred spomenikom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana kod njegove rodne kuće, predsjednica Grabar Kitarović položila je cvijeće i zapalila svijeću.

U Klanjcu je predsjednica Republike obišla pogone Predionice Klanjec u pratnji  direktora Gorana Ivekovića i župana krapisnko-zagorskog Željka Kolara.

Predsjednica je nakon toga položila vijenac pred Spomenikom hrvatskoj himni u Zelenjaku, podignutom 1935. u povodu 100 godina od kako je Antun Mihanović u tom kraju spjevao 'Lijepu našu domovinu'.

Predsjednica će zatim otići u Oroslavje, gdje je u tvornici konca Aquafilcro rano jutros u jednom od skladišta buknuo požar s kojim se vatrogasci bore cijelo jutro.

  • +8
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u posjeti rodnoj kući dr. Franje Tuđmana Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Prema programu rada predsjednice drugog dana u Krapinsko-zagorskoj županiji, u koji je izvanredno ubačen posjet Oroslavlju, Kolinda Grabar kitarović sastat će se s gospodarstvenicima i obrtnicima Krapinsko-zagorske županije u Humu na Sutli te u Krapini nazočiti potpisivanju Ugovora o darivanju državne imovine Krapinsko-zagorskoj županiji.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je posjetila tvrtku AquafilCRO u Oroslavlju kojoj je u jutarnjim satima u požaru u potpunosti izgorjelo skladište te izrazila potporu radnicima i upravi.

Predsjednica je posjetila tvrtku u sklopu svog trodnevnog boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji, a nakon što je obaviještena o požaru u kojem je izgorjelo skladište tvrtke za proizvodnju konaca, puno gotovih proizvoda te sirovine.

  • +10
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u posjetu tvrtki Predionica Klanjec Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Pohvalivši intervenciju vatrogasaca kojom je spriječeno širenje požara na proizvodni pogon, predsjednica je istaknula i solidarnost gospodarstvenika u županiji koji su upravi tvrtke već ponudili svoje skladišne prostore dok ponovno ne izgrade svoje skladište.

'Potpora upravi radnicama i radnicima. Mislim da je svima ovo pomalo bio šok. Nadam se da će se sve kroz ti do četiri dana normalizirati, kao što kaže uprava', kazala je Grabar-Kitarović.

Član uprave tvrtke Saša Muminović istaknuo je u izjavi Hini kako je najvažnije da u požaru nitko od radnika nije stradao niti je ozlijeđen. Tvrtka ima oko 200 zaposlenih.

  • +9
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je spomenik Hrvatskoj himni u Zelenjaku Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Uzrok požara se istražuje te će se utvrditi kolika je materijalna šteta, ali je ona velika jer je u potpunosti izgorjelo skladište puno sirovine i gotovih proizvoda, rekao je.

'Normalizaciju proizvodnje očekujemo kroz nekoliko dana jer proizvodni pogon nije ošteće', dodao je.