PRESELILA URED U ZAGORJE

Predsjednica okinula još jednu rundu kritike na račun Vlade

24.01.2018 u 11:41

Bionic
Reading

'Ako država ostvaruje bolje rezultate, onda se to mora vidjeti na računima građana', poručila je prvog dana svog boravka u Zagorju kamo je izmjestila svoj ured predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Kritizirajući Vladu, predsjednica je rekla kako građani moraju osjetiti bolje ekonomske pokazatelje što trebaju osjetiti na svojim računima.

'U zadnje se vrijeme ističu bolji makroekonomski pokazatelji. To treba pozdraviti. Ali ako država ostvaruje bolje rezultate, onda se to mora vidjeti na računima građana. Blokiranih je puno. Država mora naći način za deblokadu računa i donijeti novi Ovršni zakon', rekla je Kolinda Grabar Kitarović prvoga dana svojeg boravka u Zagorju, prenosi Dnevnik.hr, kamo je iduća tri dana izmjestila svoj predsjednički ured.

Dodala je i kako Vlada treba dalje raditi na decentralizaciji te da županije trebaju više odgovornosti u povlačenju EU sredstava.

'Drago mi što ću tri dana biti ovdje u kraju kojemu se čuje 'dobri i dragi naš kaj'. Drago mi je što ću se susretati s brojnim gospodarstvenicima i djecom. Briga o djeci i mladima i obitelji su ustavne obveze i naša odgovornost. Demografsko pitanje je pitanje svih pitanja. Potrebne su brže i učinkovitije mjere demografske obnove. Nužno je donijeti mjere za povećanje radnih mjesta, za trudnice i osloboditi poduzetništvo od birokracije', rekla je predsjednica nakon što je prisustvovala podizanju zastave ispred zgrade Krapinsko-zagorske županije.

  • +2
Predsjednica privremeno preselila svoj ured u Krapinsko-zagorsku županiju Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL