TEHNIČKI RAZLOZI

Predsjednica zbog bure otkazala subotnju posjetu Škabrnji

17.11.2018 u 10:53

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović neće 'zbog tehničkih razloga' kako su naveli u Uredu predsjednice, 17. studenoga u subotu, posjetiti Škabrnju. Konkretnije, predsjednica je u Škabrnju trebala odletjeti helikopterom, ali je let zbog jake bure otkazan.

U nedjelju 18. studenoga 2018. u Škabrnji će kao izaslanik Predsjednice Republike biti general zbora Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Predsjednica Republike će u Škabrnji položiti cvijeće i vijenac u srijedu 21. studenoga 2018., a o točnom vremenu ćete biti obaviješteni pravovremeno.

Predsjednica je prema prvotnom planu Škabrnju trebala posjetiti u subotu u 12.15 sati da bi petak bila odaslana obavijest da će je posjet pomaknut za 13:45 sati te je u subotu na koncu i otkazan.

Predsjednica je prema najavljenom protokolu trebala odati počast stradalim braniteljima i civilima Škabrnje polaganjem vijenaca ispred Križa poginulim hrvatskim braniteljima na Groblju sv. Luke u Škabrnji te kod Spomenika masovne grobnice poginulim hrvatskim braniteljima i civilima.

Posjet Lovasu i Vukovaru kasno poslijepodne bi se trebao odviti prema planu.

Predsjednica Republike u 18 sati će odati počast na mjestu stradanja civila u Domovinskom ratu (Spomen križ hrvatskih branitelja u centru Lovasa), a 19 će sudjelovati u paljenju svijeća u dvorištu Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana.

Predsjednica bi u Vukovaru trebala biti i u nedjelju.