OSUDA SVAKOG NASILJA

'Suzdržite se od komentiranja motiva napada'

13.02.2017 u 11:58

Bionic
Reading

Nakon što su gotovo svi politički akteri jučer reagirali i najoštrije osudili napad na klub Super Super u Zagrebu, jutros se oglasila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

'Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović osuđuje svaki oblik nasilja i nesnošljivosti. Sukladno tome, osuđuje premlaćivanje 18-godišnjeg azilanta u Karlovcu, huliganski napad koji se dogodio nakon košarkaške utakmice između Cedevite i Partizana te vandalski čin bacanja suzavca u noćni klub', stoji u priopćenju objavljenom na web-stranicama Ureda predsjednice.

'Predsjednica Republike očekuje brz završetak istrage, utvrđivanje stvarnih motiva napada te kažnjavanje počinitelja. Predsjednica apelira na suzdržavanje od komentara o motivima napada do završetka istrage kako se ne bi podizale tenzije u javnosti', poručila je.

Podsjetimo, u noći sa subote u nedjelju, u zagrebačkom LGBT klubu Super Super bačen je suzavac. U napadu su lakše ozlijeđene dvije osobe.

Napad su osudile sve važnije političke stranke i Vlada, a potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier danas će se obratiti novinarima ispred kluba Super Super. Do sada se jedino nije bila oglasila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Zbog napada zasad još nepoznatog počinitelja suzavcem na pripadnike LGBTIQ zajednice u zagrebačkom klubu Super Super, Zagreb Pride danas u 18 sati organizira mirni prosvjed na Trgu žrtava fašizma pod nazivom 'Ljubav jest i ostaje jača od mržnje!'.