PREDSJEDNICA IZ RIMA

'Od Vlade smo vidjeli samo parcijalne mjere. Vrijeme je da se prijeđe s riječi na djela'

29.05.2018 u 15:33

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u službenom je posjetu Italiji te je izjavila da nije dobila odgovor premijera Andreja Plenkovića na svoj prijedlog za sazivanje sjednice Vlade

'Nisam dobila odgovor. Načelno smo razgovarali. Dogovorili smo se da ćemo dalje razgovarati i očekujem odgovor', rekla je Grabar Kitarović, javlja N1, te dodala kako taj prijedlog nije napad na vladu Andreja Plenkovića jer se problem demografije razvija već dugo godina.

'Moja je namjera, bez obzira održi li se sjednica Vlada ili ne, predstaviti mjere koje sam napravila sa svojim savjetnicima. I nadam se da ćemo o njima nastaviti razgovarati i sa strankama oporbe i svim drugim dionicima u društvu. Ukoliko ne napravimo snažnu strategiju, to će biti samo parcijalne mjere', kazala je Grabar Kitarović i dodala kako smo i od ove Vlade, što se tiče demografije, vidjeli samo parcijalne mjere.

Rekla je da ne možemo samo razgovarati o dječjim doplatcima, već je problematika puno složenija.

'Sukladno Ustavu sam predložila sazivanje sjednice Vlade i predložila dnevni red. Bila bi to prilika i Vladi da predstavi što rade ministarstva po tom pitanju i da se o tom problemu počne sustavno razmišljati', kazala je Grabar Kitarović i dodala: 'Dosta je bilo govora, vrijeme je da prijeđemo s riječi na djela.'

Na pitanje kakva je to poruka njoj ako Vlada odbije njen prijedlog kazala je da neće ništa reći dok ne razgovara s premijerom Plenkovićem. 'Ne možemo razgovarati preko medija i neću se spustiti na tu razinu jer je to neozbiljno', kazala je Grabar Kitarović.

  • +31
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Šibeniku Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipaničev