STRAVA U SESVETAMA

Pred djetetom skrila mrtvu bebu u vrećicu?

Mrtina Horvat potraga policija

Mrtina Horvat potraga policija

Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjević/CROPIX

Tijelo mrtvorođenog muškog čeda pronađeno je u nedjelju u plastičnoj vrećici iza obiteljske kuće u Đurđekovcu nedaleko od Sesveta nakon što su liječnici KB-a Merkur prijavili da je u bolnicu došla 22-godišnjakinja koja krvari nakon porođaja, ali tvrdi da nije rodila i tek rođenu bebu nije donijela sa sobom u bolnicu.

Policija je na adresi na kojoj je djevojka prijavljena pronašla njezina očuha koji im je pokazao gdje je mrtvo čedo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje je obdukcijom ustanovljeno da je dijete rođeno mrtvo dva mjeseca prije redovitog termina.

'Jučer oko 10 sati ispred susjedove kuće došla je Hitna i policija, a kada smo pitali susjeda što se događa, rekao je kako je njegova pokćerka, inače blago retardirana, završila u bolnici jer ju je zaboljela kičma, ali odmah smo znali da to sigurno ima veze s njezinom trudnoćom koju je skrivala', objasnila je Mira Facković, susjeda obitelji u čijem se domu, prema njezinim riječima, dogodio stravični događaj, i to pred očima 8-godišnjeg djevojčina polubrata piše Večernji.hr.

'Znali smo da u toj obitelji nešto nije uredu, ali nismo se htjeli miješati. Djevojka je prije dvije godine rodila dječaka kojeg je dala u dom u Nazorovoj, a kada smo prije nekoliko dana primijetili da je ponovno trudna, rekla sam sama sebi: ako joj trbuh 'nestane', sve ću prijaviti policiji', ispričala je susjeda Iva Jukić koja je, kao i ostali mještani, uvjerena da je otac djece 22-godišnjakinje njezin 54-godišnji očuh. Susjeda je ispričala kako joj je majka 22-godišnjakinje jednom prilikom priznala da njena kći i muž godinama žive kao par, ali je ona to pokušavala skriti i održati obitelj na okupu. U njezinu domu policiju je čekao i osmogodišnjak koji je, prema njezinim riječima, gledao kako njegova majka stavlja mrtvo tjelešce u vrećicu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi