PROGRAM PRAZNIKA RADA

U Zagrebu se dijele grah i štrukle, Milanović dolazi u Varaždin. Pogledajte što se događa u drugim gradovima

01.05.2022 u 08:06

Bionic
Reading

Bogatim programom u nizu hrvatskih gradova obilježit će se Međunarodni praznik rada

Grad Zagreb priprema cjelodnevni bogati glazbeno-zabavni program za građene različitih generacija na dvije pozornice u Maksimiru.

Osim glazbenih nastupa i edukativnih radionica, posjetitelje očekuje 30.000 porcija graha i 15.000 porcija štrukli koje će se dijeliti od 10,30 do 14,30 sati.

Prisutnima će se u 11,20 sati obratiti gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Središnje obilježavanje Praznika rada u Varaždinu održat će se na kupalištu na Dravi s početkom u 10 sati, uz prigodni program više od 150 izvođača, te podjelu besplatnog graha, a gost proslave u Varaždinu bit će i predsjednik RH Zoran Milanović.

U Splitu će proslava biti održana na platou ispred Zoološkog vrta na Marjanu, gdje će uz besplatni fažol posjetitelji moći popratiti stand-up nastup komičara sa splitske scene.

Osječani će u prvosvibanjskom ozračju uživati kod Katakombi, na lijevoj obali Drave, gdje će u podjeli 2500 porcija graha sudjelovati osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Obilježavanje 1. svibnja u Rijeci organizira gradski SDP, ali ove godine na novoj lokaciji u parku kod Trsatske gradine. Riječane uz besplatni ručak i piće očekuje zabavni program, a u podne će im se obratiti gradonačelnik Marko Filipović, župan Zlatko Komadina i čelnik SDP-a Peđa Grbin.

  • +13
Peđa Grbin i SDP-ovci u Puli dijelili karanfile povodom Praznika rada Izvor: Cropix / Autor: Dusko Marusic / CROPIX