višnja ljubičić

Pravobraniteljica digla kaznenu prijavu protiv Matanića i otkrila zanimljiv detalj

11.04.2024 u 10:22

Bionic
Reading

Tjednik Nacional otkrio je nepoznate detalje slučaja serijskog seksualnog zlostavljanja za koje je optužen poznati redatelj Dalibor Matanić, a u kojem pravosudne institucije nisu reagirale promptno pa se sad uključila i pravobraniteljica Višnja Ljubičić

‘Uputili smo DORH-u kaznenu prijavu, zatražili od njih informacije o poduzetom te planiramo u suradnji s njima nastaviti pratiti daljnji tijek postupka, kao i postupati po eventualnim zaprimljenim prijavama našem uredu.“

Napisala je to Nacionalu Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, u odgovoru u kojem se referirala na prošlotjedno otkriće Večernjeg lista o seksualnom uznemiravanju većeg broja mladih žena koje je godinama provodio poznati hrvatski redatelj Dalibor Matanić.

Višnja Ljubičić je u istom odgovoru napisala da zasad nije primila nijednu prijavu ili pritužbu od žrtava niti su im se obraćale predstavnice inicijative Spasi me.

Ako se to dogodi, ponovo će podnijeti prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Moguće je da je upravo ta njena kaznena prijava inicirala izvide koje je policija započela u tom slučaju, što je DORH tijekom ponedjeljka i službeno potvrdio.