VREMENSKA PROGNOZA

Pravo proljeće: Sunce, vjetar, pljuskovi, a sutra žestoko zahlađenje. Moguć i snijeg!

02.04.2023 u 08:57

Bionic
Reading

Proljeće još jednom pokazuje svoj prevrtljiv karakter, pa će se danas u zemlji izmjenjivati gotovo sve vremenske prilike, dok ponedjeljak donosi osjetno hladnije vrijeme s mogućnošću susnježice i snijega u gorju

U nedjelju promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, mjestimice uz kratkotrajnu kišu ili pljuskove s grmljavinom, vjerojatnije u zapadnijim područjima.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na sjevernom Jadranu bura, a u Dalmaciji će jugo popodne i osobito navečer okrenuti na buru i tramontanu. U noći na ponedjeljak vjetar će posvuda jačati.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 °C.

Prognoza 2.4. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: DHMZ

U ponedjeljak vjetrovito i u većini krajeva osjetno hladnije. Na Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Na kopnu oblačnije, osobito u prvom dijelu dana, a mjestimice je moguće malo kiše, u gorju susnježica i snijeg.

U unutrašnjosti će puhati jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar s olujnim udarima, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima.

Najniža temperatura zraka uglavnom od 1 do 6, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna između 5 i 9 na kopnu te od 12 °C na sjevernom Jadranu do 19 °C ponegdje na krajnjem jugu.