sukob u ateni

Grci objavili popis uhićenih Hrvata; Policajac: Prijeteći su krenuli prema nama

11.08.2023 u 08:46

Bionic
Reading

Nakon obračuna nogometnih huligana u Ateni prije neodigrane utakmice Dinama i AEK-a, a u kojem je ubijen grčki navijač Michalis Katsouris, grčki portal Protothema objavio je izjavu policajca koji je bio prisutan tijekom potrage za hrvatskim huliganima nakon incidenta ispred stadiona

Policajac je kazao da im je naređeno da budu na širem području Patisije. U ponedjeljak oko 23:25 dobili su nalog od Centra sigurnosti da se integriraju s jedinicom OPKE K-223, u ulici Antheon, da u okolnim uskim ulicama lociraju osobe - navijače koji su sudjelovali u incidentima koji su se dogodili ispred stadiona OPAP ARENA.

Ubrzo su uočili oko 150 osoba odjevenih u tamnu odjeću i lica prekrivenih kapuljačama i kapama, koji su krenuli prema ulici Ariovarzanou, prenosi Jutarnji.hr pisanje grčkog portala Protothema.

Tada su na križanju ulica Ariovarzanou i Antheon blokirane ekipe policijske ekipe koje su se kretale zajedno i vodile pojedince ulicom Antheon. Navedeni policajac je kazao, prenosi Jutarnji.hr, da su se u tom trenutku integrirali s blokiranim akcijskim grupama, koje su ih obavijestile da su dotične osobe bile uključene navijačke incidente.

  • +13
Uhićeni huligani izvedeni pred tužitelja Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI

Krećući se Antheonom, tvrdi policajac, ove osobe su prijeteći krenule prema njima i napale ih, uslijed čega su upotrijebili suzavce u cilju odbijanja i taktičkog imobiliziranja ljudi, koji su, na koncu, uhićeni i vezani. 'Svi su autobusima prevezeni u sjedište policije‘, stoji u izvješću policajca koji je sudjelovao u uhićenjima.

Podsjetimo, privedeno je nešto više od 90 hrvatskih državljana koji će ovih dana izaći pred sud i biti ispitani u grupama od 10 do 12 ljudi. Forenzičko izvješće pokazalo je kako je smrt 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa uzrokovano nekontroliranim krvarenjem iz rane na ruci. Isti grčki portal je objavio popis svih uhićenih Hrvata.

Na mjestu gdje je ubijen navijač AEK-a građani ostavljaju svijeće i cvijeće Izvor: Pixsell / Autor: Thanasis Dimopoulos/EUROKINISSI/
  • +17
Privođenje huligana na sud u Ateni Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI