nije bilo djece

Požar u sisačkom dječjem vrtiću Radost bez ozlijeđenih i veće štete

22.11.2018 u 13:31

Bionic
Reading

U sisačkom dječjem vrtiću Radost, u srijedu nešto iza 17 sati, izbio je požar no sve je prošlo bez ozlijeđenih i veće štete zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca

U vrijeme izbijanja požara u objektu nije bilo djece, tek nekoliko zaposlenika, od kojih nitko nije stradao. Iako šteta pričinjena na objektu vrtića Radost u sisačkom naselju Caprag nije velika, požar je izazvao dosta panike.

Požar je izbio na razvodnoj kutiji električnih instalacija u hodniku objekta. Kako je rekla ravnateljica vrtića Ljubica Ivšić, zahvaljujući brzoj intervenciji sisačkih vatrogasaca, koji su na mjesto požara stigli za manje od deset minuta, požaj je ugašen i imovina spašena pa veće štete nije bilo.

Zbog požara razvodne kutije prostorije vrtića su zagaravljene pa će ih trebati prebojiti. Bit će nužno obnoviti i elektro instalaciju uz montažu nove razvodne kutije. Vrtić ovoga tjedna neće raditi, ali je planirano da svi radovi budu završeni preko vikenda, tako da su roditelji pozvani da već u ponedjeljak djecu ponovo dovedu u vrtić.

Budući da se u objektu nalazi i kuhinja, za druge vrtićke skupine u četvrtak su obroci pripremljeni u kuhinji Dječjeg vrtića Sisak Stari, a u petak će biti pripremljeni u jednom restoranu.

Inače, vrtić Radost ima devet skupina, od čega šest jasličkih i tri vrtićke s ukupno 170 djece.