kod kućišta

Požar na Pelješcu pod nadzorom gasitelja

01.07.2020 u 09:11

Bionic
Reading

Pod nadzorom gasitelja je požar koji je na poluotoku Pelješcu, na otvorenom prostoru kod naselja Kućište, buknuo u utorak popodne

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice priopćili su u srijedu ujutro da je požarom zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na teško pristupačnom terenu, na trenutno neprocijenjenoj površini.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri kanadera te ukupno 98 vatrogasaca s 21 vatrogasnim vozilom iz DVD-a: Orebić, Viganj, Kuna, Lovište, Trpanj, Putnikovići, Ston, Korčula, Lumbarda i Smokvica.

Tijekom noći, na daljnjoj sanaciji i osiguranju požarišta ostale su sve navedene vatrogasne snage.

Tijekom jutra angažirane su dodatne snage koje stižu iz DVIP Dubrovnik, JVP Mljet i DVD Slano te smjena dijela vatrogasaca iz DVD-a Korčula, Putnikovići i Ponikve, stoji u priopćenju.

Inače, iz Ministarstva obrane jučer popodne su priopćili kako su se u gašenju tog požara u Dubrovačko-neretvanskoj županiji pridružila tri kanadera iz sastava Oružanih snaga RH.

"Požar nije pod kontrolom. Širi se prema vrhu brda Sv. Ilija i stvara probleme na grubom terenu, a gašenje otežava i vjetar. Dolazak kanadera će nam svakako pomoći, a po potrebi aktivirat ćemo i dodatne snage s Pelješca i Korčule", izjavio je ranije županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Iz MORH-a su jučer izvijestili kako je to drugi angažman zračnih protupožarnih snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni, koja je počela 15. lipnja.