nakon popodnevne drame

Policija privela osumnjičenog za podmetanje tri požara na Čiovu?

13.09.2020 u 17:35

Bionic
Reading

U nedjelju oko 15.50 sati vatrogasci su primili dojavu o požaru na području Okrugu Gornjem na Čiovu. Zatražena je i pomoć zračnih snaga. Na teren je izišlo stotinjak vatrogasaca sa 25 vozila, koji su savladali požar, no u međuvremenu na drugom kraju otoka buknula su još dva požara. Kako javlja reporter Nove TV Mario Jurič, splitska policija večeras je privela jednu osobu koja se dovodi u vezu s požarima

Iako još uvijek nema službenih informacija, novinar javlja kako mu je jedan vatrogasac rekao da bi požari mogli biti podmetnuti, budući da je drugi požar buknuo netom nakon što je prvi savladan. 'Ovo je karakteristika piromana', ustvrdio je neimenovani vatrogasac, javlja N1.

U blizini nove crkve u Okrugu plamte tri požara, javio je Dalmatinski portal. Vatrogasci se prebacuju na novu vatrenu frontu.

Ivica Radić, načelnik općine Okrug, izjavio je za Dnevnik Nove TV kako je požar sigurno podmetnut. Kao razloge podmetanja požara navodi kako je ljudima dosadno jer nije bilo sezone pa nema adrenalina, javlja Dnevnik.hr.

Reporter Nove TV oko 22 sata javio je kako je splitska policija kasno navečer privela jednu osobu koja se dovodi u vezu s požarima, a koja je navodno živjela u Okrugu.

Pod kontrolom je od 17,50 sati požar na Pivetovoj Glavici koji je gasilo stotinjak vatrogasaca s 25 vozila, te dva kanadera i air tractor. Na terenu je ostao dio vatrogasaca koji će dežurati cijelu noć dok požar ne bude u potpunosti ugašen.

Ostali vatrogasaci gase čak tri požara koji su buknuli nedaleko od prvoga požara. Sumnja se da su požari podmetnuti.

  • +24
Požar na Čiovu Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

"Oko 16,30 sati istodobno smo dobili poziv o požarima na još tri lokacije. Dio snaga smo prebacili s Pivetove Glavice gdje se sada radi na sanaciji požarišta. Po gruboj procjeni u ta je četiri požara izgorjelo nekoliko hektara borovine i srednje niskog raslinja. Nema ugroza za ljude i objekte", kazao je za Hinu zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Trogir Marin Buble.

Kako se neslužbeno doznaje, mještani Čiova su blizu četiri požarišta vidjeli motocikl i na njemu dvije osobe, i o svemu su obavijestili policiju koja istražuje uzroke požara.

Kako N1 doznaje iz Policijske postaje u Trogiru, zasad su evakuirane dvije kuće, no ozlijeđenih nema.

Još uvijek se ne zna kolika je površina zahvaćena požarom, a kako su izvijestili vatrogasci, trenutačno stanje na terenu je zadovoljavajuće, te se požar i dalje aktivno gasi.