KAKO DO 4.7 MILIJUNA KUNA?

Povuci – potegni, Hajduku opet prijeti suspenzija

17.08.2012 u 12:16

Bionic
Reading

Disciplinska komisija odbila je prijedlog za ukidanje suspenzije Hajduka, koji u roku od osam dana moraju uplatiti 4.7 milijuna kuna duga Šibeniku za 'slučaj Rukavina', no Splićani će ipak istrčati u nedjelju na Maksimir, gdje igraju protiv Lokomotive

Igra mačke i miša sa suspenzijom Hajduka još nije gotova. Iako je cijeli slučaj pred rješenjem, i to na način da će Hajduk dug od 4.7 milijuna kuna na koncu uplatiti u državni proračun, umjesto na račun odvjetničkog društva koje zastupa Šibenik, cijeli slučaj je daleko od raspleta.

Naime, Hajduk je dobio rok od osam dana da uplati dug, no suspenzija stupa na snagu odmah i po njoj Splićani ne bi smjeli odigrati susret protiv Lokomotive u nedjelju. Ništa zato, Hajduk će tražiti još jednu odgodu suspenzije, ovoga puta na osam dana i sve bi trebalo biti u redu.

No kad je u pitanju hrvatski nogomet, teško da sve može biti u redu i bez problema ili barem bez sumnji da bi problema moglo biti. Naime, Hajduk traži od Disciplinske komisije da mu izađe u susret i odgodi suspenziju od osam dana, dok ne odigra susret s Lokomotivom. Kvaka je u tome što je predsjednik Disciplinske komisije Tin Dolički, koji je ujedno i predsjednik Lokomotive!?

Hoće li Dolički postupiti po slovu zakona ili će progledati kroz prste Splićanima nije teško pogoditi, no njegova dvojna funkcija zoran je dokaz kako puno stvari u propisima HNS-a nije logično i kako je podložno različitim tumačenjima.

Inače, Grad Split je navodno spreman uplatiti 7,2 milijuna kuna posudbe Hajduku, kako bi čelnici Hajduka premostili vrijeme dok ne dobiju famozni kredit od 60 milijuna kuna, koji je već odavno trebao sjesti na klupski račun, no od novaca još uvijek ni traga ni glasa.