VOĐA PJESNIKA

Povratak Ćire: Labud koji crkava najglasnije pjeva

06.11.2012 u 15:24

Bionic
Reading

Legendarni Ćiro preuzeo je korlimo NK Zagreba i krenuo u bitku za ostanak u MAXtv Prvoj ligi

Svi kojima je neodstajao više neće patiti. Ćiro Blažević se vratio u hrvatski nogomet! Sa 77 godina na leđima spada u red najstarijih aktivnih trenera, ali poručuje:

'Kažu ljudi labuđi pjev. Pa neka im je, jer kad labud crkava onda najglasnije pjeva i svi ga čuju. Ja sam u ovoj momčadi prepoznao kapacitet i moramo ostaviti NK Zagreb u prvoj ligi,' kaže Ćiro okružen zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i klupskim predsjedniklom Draženom Medićem

Bandić, ključni čovjek u ovom 'transferu' je počeo priču o ljubavi, ali Ćiro ga je brzo prekinuo.

'Da, mi se jako volimo ali ti meni naređuješ a ja to ne mogu...'

I zaista, političar je morao izvući moćnog asa iz rukava da ponovno spoji Ćiru i Medića. Već su surađivali, a Blažević je nakon otkaza podigao i tužbu zbog, kako kaže, prijetnji likvidacijom.

'To je izglađeno, jer da nije ne bi nas sada gledali u ovako idiličnoj situaciji,' kaže Ćiro uz široki osmijeh Dražena Medića.

Pred njim je 'rudnik'. Zagreb se pod ravnanjem trenera Luke Bonačića digao, ali još uvijek čami u zoni ispadanja. Debi ga očekuje u petak protiv Hajduka.

'Pogledajte ljestvicu i jasno je da je Hajduk favorit. Ali mi se borimo za goli život i moramo pokazati veći angažman koji bi trebao prewsuditi u našu korist,' bodri svoje pulenove legendarni Ćiro koji je već na početku prvog treninga preiredio show za upaljene kamere.

'Ajmooo. Jedan po jedan i pozdravite svog gradonačelnika,' bila je prva naredba novog trenera igračima Zagreba.

Nema sumnje da će s njim u Kranjčevićevu doći i spektakl, ali daleko teže će biti izboriti ostanak u izravnoj bitki sa Zadrom, Interom, Istrom i ostalima. Jedno je sigurno, Ćiro je star samo na papiru, ostat će mlad do kraja.