BUTKOVIĆ NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Potvrđena optužnica protiv mladog HDZ-ova lava

10.07.2013 u 14:47

Bionic
Reading

Optužnica protiv gradonačelnika Novog Vinodolskog Olega Butkovića, kojom ga se tereti za zloporabu položaja i ovlasti, tj. da je zlorabeći funkciju gradonačelnika platio sedmodnevni boravak u hotelu jednom od direktora u Hrvatskim vodama i njegovoj obitelji, potvrđena je danas na Županijskom sudu u Rijeci, doznaje se sa suda.

Po riječima glasnogovornika suda, suca Zorana Sršena, koji je danas predsjedao optužnim vijećem, USKOK-ova optužnica je danas postala pravovaljana, pa će raspravni sudac odrediti datum početka rasprave.

USKOK tereti Butkovića da je protuzakonito, iz sredstava Grada Novog Vinodolskog, platio sedmodnevni boravak u hotelu jednom od direktora u Hrvatskim vodama, drugoptuženom Siniši Šircu i njegovoj obitelji.

Širac je u Novi Vinodolski bio došao na službeni poziv, ali je sa sobom poveo i obitelj, a sve je, oko 33.000 kuna, platila novovinodolska gradska uprava.

Po riječima Sršena, Butković se ranije izjasnio da smatra da je krivo optužen te je zatražio da se optužnica stavi izvan snage ili da se cijeli slučaj vrati u istragu i još jednom razmotri.

Oleg Butković (HDZ) je na prošlim lokalnim izborima osvojio treći uzastopni gradonačelnički mandat.