BEZ ŽRTAVA

Potres pogodio Čile, povučeno upozorenje za tsunami

25.12.2016 u 16:09

Bionic
Reading

Povučeno je upozorenje na tsunami izdano nakon što je u nedjelju potres snage 7,6 stupnjeva po Richteru pogodio područje 225 kilometara jugozapadno od grada Puerto Montta na jugu Čilea, objavili su dužnosnici

Američki Centar za upozoravanje na tsunami u Tihom oceanu objavio je kako više ne postoji opasnost od tsunamija. Centar je ranije izdao upozorenje svim područjima u krugu od 1000 kilometara udaljenosti od epicentra potresa.

Ricardo Toro, šef čileanskog ureda za hitne situacije Onemi, rekao je kako će i dalje nadzirati postoji li mogućnost za tsunami, te je ponovio svoj poziv stanovnicima grada Los Lagosa da napuste obalu i odu na viša područja. Dodao je kako nema izvješća da je u potresu bilo žrtava.

Onemi je objavio kako je područje Los Lagosa napustilo oko 4 tisuće građana.

Dubina potresa bila je na oko 34,6 kilometara, rekao je Američki geološki institut. Prema medijskim izvješćima potres se osjetio i u jugozapadnom argentinskom gradu Bariloche

Čile ima dugu povijest smrtonosnih potresa, uključujući onaj iz 2010., snage 8,8 stupnjeva, koji je pokrenuo tsunami koban za obalne gradove.