razočaranost

Potplaćeni HRT-ovci o Dori: Odradili smo profesionalno. Nadređeni nas nisu zaštitili

01.03.2024 u 12:38

Bionic
Reading

Sindikat tehnike HRT-a u petak je odbacio optužbe na račun radnika HRT-a tvrdeći da su svoju ulogu u prijenosu Dore odradili profesionalno i kvalitetno te da su optužbe ''pokušaj zamjene teza i gruba povreda dostojanstva potplaćenih i zanemarenih profesionalaca''

''Nadali smo se da će odgovorne osobe HRT-a zaštititi integritet ove kuće i njenih vrijednih ljudi, no njihova reakcija je izostala'' ističe se u priopćenju kojem je cilj, kako su naveli, objektivno informiranje javnosti i zaštite dostojanstva radnika Hrvatske radiotelevizije.

U Sindikatu tehnike HRT-a ističu i da su ''pojedini natjecatelji i izvjestitelji s Dore'' za nedostatke u određenim izvedbama optužili tehniku HRT-a - ton majstore ,rasvjetu, kamere, režiju, garderobu i neke druge odjele tehnike Hrvatske radiotelevizije.

''Međutim, to su djelatnici koji prije svega odgovorno obavljaju svoj posao u najtežim mogućim uvjetima u kojima često odluka kako nešto izvršiti ne leži na ljudima koji rade posao nego nekim drugim instancama'', navode u sindikatu.

Dodaju i kako je važno naglasiti velika većina tih radnika plaćena debelo ispod prosjeka ističući i kako značajan dio njih prima tek minimalnu plaću i zaključujući da je njihov rad u startu objektivno podcijenjen.

''Unatoč tome, tehničari i drugi vrijedni radnici HRT-a i dalje proizvode i odrađuju ogromnu količinu visokokvalitetnih programskih sadržaja te sofisticiranih i zahtjevnih projekata, poput Dore, Porina ili Voicea, ulažući dodatne napore bez dodatnih isplata, koje druge ne mimoilaze'', ističe se u priopćenju.

Sindikat tehnike HRT-a zahvalio je i svojim članovima i drugim radnicima HRT-a za ''profesionalizam i dostojanstvo koje su iskazali i u ovom projektu, stoički odrađujući svoj posao''.

  • +162
Dora, finalna večer Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Renato Branđolica