Käärijä

Lanjski predstavnik Finske brani Baby Lasagnu: 'Obožavam ovu pjesmu'

28.02.2024 u 15:26

Bionic
Reading

Ovogodišnji hrvatski predstavnik podigao je više prašine nego što je prošle godine to učinio Let 3! U natjecanje je ušao kao rezerva, odmah postao favorit, a nakon nastupa svi su ostali oduševljeni tvrdeći da konačno imamo pjesmu dostojnu pobjede na Euroviziji. Međutim, kako su na samoj Dori poručili Battifiaca i Ferlin - 'još se nije rodija ko bi svima ugodija'

Mladi Istranin okružen je brojnim pohvalama te je preko noći postao najtraženiji lik u Hrvatskoj, a zbilja mu je teško pronaći manu. Reakcije na 'Rim tim tagi dim' većinom su pozitivne, no neki upućeniji u pjesme s Eurovizije istaknuli su da previše podsjeća na prošlogodišnju pjesmu kojom se predstavljala Finska.

Finska je prošle godine osvojila publiku, ali ne i žiri, pa je publika negodovala jer joj je pobjeda izmakla zbog žirija koji su glasovali u korist Švedske. I dok je Käärijä stihovima pjesme 'Cha cha cha' zaludio čitavu zajednicu obožavatelja Eurovizije, mnogi tvrde da 'Rim tim tagi dim' ima previše elemenata koji asociraju na prošlogodišnju finsku uzdanicu.

'Nisam znao da Käärijä ima patent na rukave', rekao je Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, komentirajući tvrdnje da je njegov kostim s Dore kopija zelenih rukava koje je Finac odabrao za nastup prošle godine.

I Käärijä i Baby Lasagna istaknuli su da je njihov uzor njemački bend Rammstein, pa tako i glazba koju stvaraju uistinu sliči.

Baby Lasagna - Rim tim tagi dim Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT
Käärijä - Cha Cha Cha | Eurovision 2023 Izvor: Društvene mreže / Autor: Eurovision Song Contest

Na mnoge optužbe da je pjesmu i nastup 'prepisao' od popularnog Finca, sada je konačno reagirao i sam Käärijä pokazavši da je veliki fan našeg ovogodišnjeg predstavnika!

'Slična energija, ali nije isto! Obožavam ovu ludu hrvatsku pjesmu', napisao je prošlogodišnji predstavnik Finske na Instagramu, a objavu je podijelio i Baby Lasagna, pokazavši koliko mu znači ovaj istup kolege.

  • +17
Baby Lasagna na Dori 2024 Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL