GRADSKA UPRAVA U BELIŠĆU

Postoji grad u Hrvatskoj gdje se ne otimaju za posao u javnoj službi

28.03.2018 u 16:02

Bionic
Reading

Očekivali su barem stotinu prijava, a stiglo im je samo njih 15. Testiranju za prijam u stalni radni odnos sedam novih zaposlenika u Gradu Belišću na koncu se odvazvalo tek njih deset

Neugodno su ostali iznenađeni Belišćani kada je na raspisane javne natječaje za prijam u stalni radni odnos za sedam novih zaposlenika u gradsku upravu pristiglo svega 15 prijava. Testiranju je na kraju pristupilo njih deset. Oglas su za svako radno mjesto objavili u Narodnim novinama radi što većeg broja prijava i transparentnijeg postupka, piše Glas Slavonije.

'U gradskoj upravi trenutačno je zaposleno samo 18 osoba uz tri dužnosnika', odgovorio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić na upit HDZ-ova Dragana Anočića tijekom aktualnog sata Gradskog vijeća.

U belišćanskoj gradskoj upravi nekada je bilo i do 25 zaposlenih.

'Nažalost, zbog određenih tragičnih i objektivnih okolnosti, došli smo u situaciju da nemamo više ni tih 18, jer je jedna osoba otišla na trudničko. Dosta dugo odgađali smo nužno kadrovsko popunjavanje jer se ovdje kao u malo kojoj sredini radi doista ogroman posao s vrlo malim brojem djelatnika, ali sada smo morali tome pristupiti', objasnio je Burić.

  • +10
U Belišću je svjetski poznati proizvođač Harburg Freudenberger smjestio svoje pogone za proizvodnju strojeva za proizvodnju automobilskih guma Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Objašnjavajući razloge i okolnosti zbog kojih je došlo do novog zapošljavanja i popunjavanja radnih mjesta, Burić je naveo kako je u gradskoj upravi jedna djelatnica dala otkaz, dogodio se i smrtni slučaj, a jedan djelatnik iz odjela za financije morao je napustiti radno mjesto jer nije položio državni ispit.

Belišćani zbog zakonskih obveza moraju zaposliti jednog komunalnog i jednog poljoprivrednog redara, a dok im se ne vrati djelatnica s trudničkog, treba popuniti i njezino radno mjesto.

'Posljednjih nekoliko godina funkcioniramo u vrlo teškim uvjetima i smatram da je ovih sedam novih radnih mjesta koje Zakon nalaže i objektivna situacija, nužno potrebno kako bismo mogli normalno funkcionirati', poručio je prvi čovjek Belišća napominjući kako je sadašnji udjel plaća djelatnika gradske uprave iznosio 11,58 posto, a s novozaposlenima će se povećati na 14,5.