NEMIRNO U RIJECI

Posljedice derbija - ozljede 'torcidaša', 30 privedenih

22.03.2012 u 17:03

Bionic
Reading

Devetnaestogišnji Splićanin koji je sinoć došao u Rijeku na nogometnu utakmicu navijati za Hajduk završio je u policijskoj postaji gdje je vrijeđao riječke plavce, a potom se i lakše ozlijedio razbijajući policijski inventar

Prema policijskim podacima, taj se Torcidaš ozlijedio razbijajući stakla i električne svjetiljke u službenoj prostoriji policije gdje je bio priveden te će zbog kaznenog djela uništenje i oštećenje tuđe stvari biti kazneno prijavljen.

Usto, on je jučer zaradio i dvije prekršajne prijave. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 0,84 promila te je tako počinio prekršaj iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a i vrijeđao je i omalovažavao službene osobe, počinivši prekršaj iz domene Zakona o prekršajima javnog reda i mira.

Osim njega, lakše je ozlijeđen i godinu dana stariji Splićanin, dok je skidao transparente s ograde na nogometnom stadionu.

Inače, sinoć je na stadionu Kantrida, gdje se igrala utakmica između HNK Rijeka i Hajduk, ocjenjena kao utakmica visokog rizika, prisustvovalo oko 7.000 gledatelja, a na osiguranju je bilo angažirano nešto više od 300 policijskih službenika Policijske uprave primorsko-goranske.

Prije, za vrijeme te nakon utakmice ukupno je privedeno 30 osoba, od kojih je 25 privedeno zbog protupravnog ponašanja (15 pripadnika Armade i 10 pripadnika Torcide).

Zbog alkoholiziranosti će, temeljem Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, biti podnijeti optužni prijedlozi protiv 18 osoba, protiv četvorice zbog posjedovanja nedozvoljenih pirotehničkih sredstava te protiv dvojice zbog posjedovanja sredstava pogodnih za napad. Evidentirana su i tri prekršaja iz domene Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.