SLOBODNO RADNO MJESTO

Posao kojeg nitko neće u osječkom zatvoru

14.10.2017 u 10:47

Bionic
Reading

Osječki zatvor već četiri godine nikako ne može dobiti zatvorskog liječnika; unatoč objavljivanim natječajima, nije se javio nitko

U zatvorskom sustavu kaznionice i zatvori, ovisno o njihovoj veličini, imaju ustrojena službenička radna mjesta za liječnike opće medicine, specijaliste i medicinske sestre/tehničare, odnosno odjele zdravstvene zaštite zatvorenika, piše Glas Slavonije 

Na navedena radna mjesta zapošljavaju se osobe medicinske struke koje primanjem u državnu službu postaju državni službenici sa statusom ovlaštene službene osobe kojima se 12 mjeseci provedenih na takvim poslovima računa kao 16 mjeseci te im pripada poseban dodatak na plaću zbog rada u posebnim uvjetima. No, čini se da ni to liječnicima nije dovoljan poticaj za prijavu na ovo radno mjesto.

'U Zatvoru u Osijeku ustrojen je Odjel zdravstvene zaštite zatvorenika s pet radnih mjesta, i to voditelj Odjela – doktor medicine, doktor medicine - liječnik i tri medicinska tehničara/sestre. Radno mjesto doktora medicine prazno je od 15. travnja 2013. godine, nakon čega je zatvor u Osijeku uz odobrenje Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav sklopio ugovor o djelu sa specijalistom opće medicine i specijalistom psihijatrije koji su sukladno potrebama u proteklom vremenu kontinuirano pružali usluge zdravstvene zaštite zatvorenicima', kazali su u Ministarstvu pravosuđa.

Tijekom 2015. godine bio je raspisan javni natječaj za prijam doktora medicine i medicinskog tehničara/sestre. S obzirom na to da se ni tada ni jedan liječnik nije javio, natječaj za prijam doktora medicine je obustavljen, dok se radno mjesto medicinski tehničar/sestra popunilo.

U međuvremenu je zatvor u Osijeku sklopio šest ugovora o djelu s medicinskim tehničarima/sestrama koji su obavljali poslove slobodnog radnog mjesta medicinskog tehničara/sestre, a sve kako bi se osigurala adekvatna zdravstvena zaštita zatvorenika.

Trenutno je opet natječaj za radno mjesto liječnika u tijeku.