obilne kiše

Poplavljene prometnice i u dijelu Sisačko-moslavačke županije

18.11.2022 u 13:56

Bionic
Reading

Zbog zatrpanih ili blokiranih odvodnih kanala, odvodne vode prijete kućama i dvorišnim objektima pa su na teren radi sanacije izašle nadležne žurne službe

Na terenu su ekipe vatrogasaca, komunalnih poduzeća, Županijskih cesta Sisak te komunalni redari. Djelatnici sisačke Službe Civilne zaštite, koji su u komunikaciji s čelnicima jedinica lokalne samouprave, prate situaciju te prema potrebi poduzimaju mjere, izvijestili su iz Ravnateljstva Civilne zaštite u petak.

Županijski centar 112 Rijeka je, zbog obilnih kiša u Novom Vinodolskom, Malinskoj i okolici primio više dojava o poplavama u većem broju objekata te o poplavljenim prometnicama, među kojima je DC 3 - Jadranska magistrala.

Trenutno su na terenu vatrogasaci Javne vatrogasne postrojbe Krk, te dobrovoljnih vatrogasnih društava Krk, San Marino, Malinska, Njivice i Dobrinj. Voda s prometnica se uglavnom povukla i stanje se normalizira. Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, u suradnji sa čelnicima jedinica lokalne samouprave kontinuirano prate situaciju te će, u slučaju potrebe, poduzimati daljnje mjere, stoji u priopćenju.