CROWDFUNDING KAMPANJA

Pomozite klincima: Kupite im gigantsko Newtonovo njihalo!

14.09.2016 u 16:24

Bionic
Reading

Od 23. do 25. rujna od 10 do 17 sati u vanjskom parku i studijima Jadran filma u Zagrebu bit će održan još jedan Znanstveni piknik, a organizatori su ove godine prigodno pokrenuli i crowdfunding kampanju kojoj je cilj prikupiti novac za kupnju gigantskog Newtonovog njihala, jednog od najvažnijih eksponata budućeg Znanstvenog edukativno-zabavnog centra (ZEZ)

Naime, od samih početaka Znanstvenog piknika Newtonovo njihalo bilo je jedan od njegovih najkorištenijih eksponata. Ipak, njihalo koje su već četiri godine koristili na Znanstvenom pikniku nije vlasništvo organizatora. Svake godine dobiju ga na posudbu, a nakon četiri Znanstvena piknika ono je već poprilično dotrajalo te treba zamjenu. Nakon što bude izloženo na nadolazećem Znanstvenom pikniku u Jadran filmu, s njime će se morati pozdraviti.

Kako je teško zamisliti učenje o znanosti bez Isaaca Newtona, organizatori su odlučili pokrenuti crowdfunding kampanju za kupnju novog Newtonovog njihala. Novo njihalo bit će još zanimljivije od postojećeg - osim što će veličinom ispuniti cijelu prostoriju, njegove kugle moći će se puniti različitim materijalima, poput vode ili pijeska, zbog čega će učenje o zakonima mehanike biti još praktičnije.

U četvrtak 8. rujna pokrenuta je crowdfunding kampanja na platformi Indiegogo kako bi se prikupilo dovoljno novca za novo njihalo. Organizatori podsjećaju kako Treći Newtonov zakon nalaže da za svaku akciju postoji jednaka i suprotna reakcija. To žele dokazati i ovom prilikom, pa će tako svim donatorima zauzvrat osigurati nagradu.