gorica Sv. Vlaha

Policija uz pomoć građana pronašla tko je u rujnu zapalio nekoliko automobila u Dubrovniku

26.10.2020 u 11:27

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ koje se dogodilo 15. rujna ove godine kada su na Gorici sv. Vlaha u Dubrovniku u potpunosti izgorjela dva osobna vozila te su nagorjela još tri vozila, moped i motocikl.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 33-godišnjak, revoltiran prekidom poslovnog odnosa s jednim od oštećenih osoba, početkom kolovoza ove godine dogovorio s drugoosumnjičenim, 32-godišnjakom, zapaljenje vozila koje je u vlasništvu njegovog bivšeg poslovnog partnera, za što mu je platio novčani iznos od 20 tisuća kuna.

Također je utvrđeno da je 33-godišnjak početkom kolovoza posjetio mjesto događaja gdje je putem svog mobilnog uređaja fotografirao spomenuto vozilo i te fotografije potom pokazao 32-godišnjaku kako bi znao koje vozilo treba zapaliti.

Osumnjičeni 32-godišnjak je 15. rujna, oko 2,50 sati lako zapaljivom tekućinom i otvorenim plamenom zapalio motor spomenutog vozila, ali se vatra zbog utjecaja vjetra proširila i na preostala vozila te je navedenim kaznenim djelom pričinjena znatna materijalna šteta. Dalje širenje vatre na okolne zgrade te moguće ljudske žrtve i štetu za imovinu većeg opsega spriječeno je pravovremenom reakcijom vatrogasaca.

Obojica muškaraca su kazneno prijavljena i dovedena pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave i to 32-godišnjak zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“, a 33-godišnjak zbog sumnje u poticanje na navedeno kazneno djelo.

Policija se zahvalila građanima koji su im se javili i pomogli u identifikaciji počinitelja kaznenog djela nakon što je video počinitelja javno objavljen.