uznemiruju javnost

Policija upozorila na širenje lažnih vijesti preko društvenih mreža: Nije bilo silovanja maloljetnice u Rijeci

17.10.2019 u 12:06

Bionic
Reading

Policijska uprava primorsko-goranska upozorila je građane na opasnost od širenja neistinitih i neprovjerenih informacija putem društvenih mreža

PU primorsko-goranska obavijestila je kako se društvenim mrežama počela širiti informacija o silovanju maloljetne ženske osobe na području Trsata u Rijeci prije nekoliko dana, a koja je izazvala zabrinutost javnosti. Naglašavaju kako nikakvog silovanja maloljetnice nije bilo, već da je podnesena kaznena prijava zbog pokušaja silovanja punoljetne osobe, oko čega policija provodi istragu.

'Upozorenje građanima! Širenje neistinitih i neprovjerenih informacija putem društvenih mreža!

Policijska uprava primorsko-goranska zaprimila je dojavu o neistinitim i neprovjerenim informacijama koje se šire putem društvenih mrežama o počinjenom silovanju maloljetne ženske osobe na području Trsata u Rijeci prije nekoliko dana, a koja informacija je izazvala zabrinutost javnosti. Ističemo kako nije istina da se dogodilo kazneno djelo silovanja maloljetnice, već je policija zaprimila kaznenu prijavu u kojoj punoljetna ženska osoba prijavljuje da ju je njoj nepoznata muška osoba pokušala silovati.

Policijski su službenici dužni postupati po zaprimljenim prijavama pa se tako i u odnosu na prijavljeni događaj već od trenutka prijave provodi opsežno kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska i procesuiranja počinitelja, kao i utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti navedenog događaja.

Pozivamo građane da ne šire neistinite i neprovjerene informacije putem društvenih mreža ili usmeno te ih molimo ukoliko imaju neka saznanja o navedenom događaju da ista dojave policiji na broj 192 ili na e-mail: primorsko-goranska@policija.hr', piše u priopćenju PU primorsko-goranske.