PREVARANT U BJELOVARU

Policija registrirala prvog lažnog popisivača

06.04.2011 u 18:27

Bionic
Reading

Bjelovarska policija zabilježila je slučaj u kojem se nepoznati muškarac predstavlja kao popisivač stanovništva i, bez da se legitimira imenom i prezimenom i propisanim ovlaštenjem, popunjava nepoznati obrazac i izjavljuje da je osoba dužna plaćati 100 kuna mjesečno za kuću

Kako je popis stanovništva tek započeo, pa se očekuje još ovakvih kaznenih djela, policija upozorava popis provodi oko 14.000 popisivača koji su prošli obuku i položili test. Svaki od njih, navodi se u policijskom priopćenju, sa sobom ima službeno ovlaštenje kojim dokazuje svoj status popisivača.

Ovlaštenje treba imati pečat i biti potpisano od strane župana ili gradonačelnika Grada Zagreba kao predsjednika županijskog popisnog povjerenstva, odnosno Popisnog povjerenstva Grada Zagreba. Također, svaki popisivač sa sobom nosi kovčežić s logom Popisa, pa će popisivači i tako biti prepoznatljivi građanima.

Građani nisu dužni popisivača pustiti u stan, već su samo dužni dati točne podatke, što znači da im sve podatke mogu dati na stubištu, hodniku ili ispred kuće.

Iz policije napominju da, ukoliko sumnjate da ste žrtva kaznenog djela, obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete broj telefona 192.