RASPLET ŠOVINISTIČKOG SKANDALA

Policija privela načelnika Škabrnje zbog vrijeđanja Roma

04.05.2012 u 19:02

Bionic
Reading

Zadarska policija privela je u prijepodnevnim satima načelnika općine Škabrnja Luku Škaru i još jednog 46-godišnjaka iz Škabrnje zbog verbalnog napada na doseljenike Rome tijekom jučerašnjeg dana kada su napustili Škabrnju

Vijest je potvrdio glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan, a načelnik općine Škabrnja i 46-godišnjak privedeni su prekršajnom sucu u Zadru.

Kako nam je rekao Luka Škara, Ante Đanija sinoć ga je prijavio policija za verbalni napad i navodno huškanje ljudi koji su došli na prosvjed.

'Jučer nisam uopće razgovarao s Antom Đanijom, a nisam se ni približio zemljištu na kojem su bili. Naprotiv, svojim sam dečkima rekao da budu mirni i da ne ometaju policiju. Ne mogu vjerovati da mi se ovo događa i da je taj čovjek bio u stanju reći da sam ja ljudima govorio da ih udare i ubiju. Dobio sam rješenje prema kojem se obitelji Đanija ne smijem približiti na udaljenosti manjoj od 100 metara', rekao je načelnik Škara.

Protiv donačelnika općine Damira Gurlice, kao i protiv direktora komunalnog poduzeća Zorana Gurlice nisu, kako se ranije nagađalo, podnesene prekršajne prijave, nego je zbog sumnje u prijetnju podneseno posebno izvješće Državnom odvjetništvu, potvrdio nam je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan

Podsjetimo, jučer, dok je romska obitelj odlazila sa zemlje u selu Prkosu, Ante Đanija rekao nam je da će tužiti općinske čelnike, što se i obistinilo.