PRETRES POGLAVARSTVA GOTOV

Policija odvela Lacu, Bandić doveden iz pritvora

20.10.2014 u 11:50

  • +6

Zabrinuta lica i policija u Gradskom poglavarstvu

Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL/tportal.hr

Bionic
Reading

Nakon što su u noći s nedjelje na ponedjeljak sedam sati pretresali stan zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nakon čega je on noć proveo u pritvoru, prema neslužbenim informacijama HTV-a, Bandić je prijepodne doveden na pretres u Gradsko poglavarstvo. U kombi PNUSKOK-a zajedno s uzetom dokumentacijom ušao je i pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco

Dok su istražitelji noćas češljali domove uhićenih u velikoj akciji usmjerenoj na kriminal u Gradu i Zagrebačkom holdingu, tijekom jutra počeo je pretres Gradskog poglavarstva te C.I.O.S.-a, tvrtke Petra Pripuza, zvanog kralj otpada.

Tek kada pretresi završe, osumnjičeni će izaći pred suca istrage koji će odlučiti o pritvoru. U međuvremenu, Gradsko poglavarstvo na Trgu Stjepana Radića prepuno je policijskih službenika i istražitelja. Izneseno je mnoštvo dokumentacije, a u kombiju PNUSKOK-a završio je i pročelnik Bandićevog ureda Miro Laco. Bandić je iz poglavarstva odveden oko 13 sati. Nakon toga uslijedila je pretraga službenih automobila u garaži Poglavarstva koja je završila oko 14 sati.


PNUSKOK češlja dokumentaciju u službenim prostorima Grada, a hodnici Poglavarstva prepuni su policijskih službenika. U isto vrijeme, u zgradi se odvijala i konferencija za medije Bandićevih zamjenica Sandre Švaljek, Vesne Kusin i gradskog 'ministra financija' Slavka Kojića. Oni su novinare pak uvjeravali kako će Zagreb nastaviti normalno funkcionirati u novim okolnostima.

Sve o velikom uhićenju pročitajte ovdje