u mirkovcima

Policija nije mogla vjerovati svojim očima: Muškarac vozio automobil bez dvije gume. Prvo odveden na triježnjenje, a potom zaradio kaznu

05.05.2021 u 13:37

Bionic
Reading

Ova vijest spada u možda najbizarnije policijske vijesti kada je promet u pitanju. Naime u Mirkovcima je zatečen vozač koji je vozio automobil bez dvije gume, na naplatcima. Uz to je imao 2,23 promila alkohola u krvi

Ovog vozača uočio je vozač automobila koji se kretao iza njega u Vukovarskoj ulici u Mirkovcima. Zgoda se zbila prije dva dana nešto poslije 13 sati.

Policija je nakon dojave zaustavila 44-godišnjaka koji je, pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,23 g/kg, upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka na kojem s desne strane na prednjem i stražnjem kotaču nije imao postavljene gume, već se cestom kretao na naplatcima.

Kako je vozač već ranije osuđivan za iste ili slične prekršaje te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je te smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je iniciran žurni prekršajni postupak. Presudom Općinskog suda u Vinkovcima 4. svibnja vozaču je izrečena novčana kazna od 12.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca, javljaju iz policije.