troje uhićenih

Policija kod Opatije krenula u pretres kuće zbog droge, a onda je vlasnik počeo s prijetnjama

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 03.12.2020 11:50
  • Objavljeno 03.12.2020 u 11:28
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Šabić

Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana, starosti 20, 24 i 58 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga, kao i prijetnje

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma, vozila i prostorija kojima se dvoje osumnjičenika koristi na širem području Matulja gdje su pronađene sjemenke biljke indijske konoplje, oko 200 grama droge marihuana i ostali predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Utvrđeno je kako je navedena pakirana droga bila namijenjena za daljnju preprodaju. Tijekom pretrage doma 24-godišnjak i 58- godišnjak su ometali postupanje policijskih službenika i pritom je 58-godišnjak jednom od njih uputio ozbiljne prijetnje.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, spomenuto dvoje 20-godišnjaka je kazneno prijavljeno za više kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok je 58-godišnjak za kazneno djelo prijetnje, te su svi predani pritvorskom nadzorniku.