širenje zaraze

Policija poslije ponoći upala na ilegalnu svadbu kod Sesveta, uhićeni mladenci i vlasnik lokala

23.02.2021 u 10:55

Bionic
Reading

Vlasnika ugostiteljskog objekta te organizatore, 22-godišnjakinju i 23-godišnjaka, policija sumnjiči za kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti

Zagrebačka policija javlja da su u nedjelju 14. veljače otprilike sat vremena poslije ponoći u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Đurđekovca policijski službenici utvrdili kako ugostiteljski objekt posluje i da je u tijeku proslava svadbene svečanosti, unatoč zabrani, tj. protivno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. U navedenom objektu zatečeno je, legitimirano i provjereno ukupno 13 osoba, od čega četiri zaposlenika i devet gostiju. Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile.

Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s djelatnicima Državnog inspektorata, koji su zapečatili objekt.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 48-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta te organizatori proslave, navodno mladenci, 22-godišnjakinja i 23-godišnjak, privedeni su u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te je protiv njih podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.