METODOLOGIJA POSTUPANJA

Policija istražuje slučaj 'pendrečenja' zadarskih učenika

11.03.2013 u 14:47

Bionic
Reading

Neredi na finalnoj utakmici Košarkaške lige učenika osnovnih škola Zadarske županije postali su predmetom unutarnje policijske istrage nakon objave svjedočanstva učenika koji su se našli na udaru policijskog pendreka na lokalnom portalu 057info

Učenici su se požalili na neprimjereno ponašanje policije, do detalja opisali događaj i dostavili fotografiju 13-godišnjeg dječaka na čijem su leđima vidljivi tragovi 'policijskog postupanja'.

'Ispitano je nekoliko maloljetnika u pratnji roditelja, Policijski službenici za metodologiju postupanja i nadzor zakonitog postupanja ispituju slučaj' - potvrdio je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan. Lokalna televizija Vox je objavila snimku policajca s pendrekom na tribinama dvorane Jazine, čime je demantirana priča da policijske intervencije nije bilo, kako je u svom prvom obraćanju medijima izvijestila PU zadarska.'Policajac je s gumenom palicom micao baklje s plastičnih sjedalica kako ne bi došlo do požara. U dvorani nije bilo vatrogasaca, ni redara koji trebaju kontrolirati unos pirotehničkih sredstava. Palicu je imao jedan policajac. S njim je u pratnji bio pripravnik koji službeno nema pravo na nošenje palice, objasnio je za portal 057info Žodan.

Posjetimo, navijači na tribinama koje su činili učenici škola Šimuna Kožičića Benje i Bartula Kašića bacali su petarde i palili bengalke, a policija je stigla po dojavi. Neprimjereno ponašanje učenika začinjeno je psovkama i alkoholom, a prema prvotnom izvješću iz policije spriječen je međusobni sukob suprotstavljenih strana. Učenici tvrde, kako su pirotehnička sredstva palili zbog dekora, da su svi skupa slavili povratak košarke u Jazine i zajedno dogovorili načine navijanja u dvoranu uz rundu pića. Sukoba nije bilo, a ako je vjerovati učenicima, nije ga trebalo ni biti.