nezapamćeni incident

Policija intervenirala na sjednici Vijeća u Baškoj Vodi

08.12.2021 u 16:48

Bionic
Reading

Usrijedu je na sjednici Općinskog vijeća u Baškoj Vodi došlo do nezapamćenog incidenta među vijećnicima zbog kojeg je trebala intervenirati i policija

Razlog je oštra verbalna prepirka između vijećnika vladajućeg HDZ-a i oporbe predvođene nezavisnom listom Matejasa Jozipovića i Josipa Topalovića.

Spomenuti vijećnici još su prije nekoliko mjeseci prikupili potpise jedne trećine vijećnika kako bi imali zakonsku osnovu za traženje izvanredne sjednice s točno definiranim točkama dnevnog reda. Jozipović i Topalović htjeli su održavanje posebne sjednice na kojoj bi se točku po točku raspravljalo o nizu afera kojima je opterećen tamošnji načelnik HDZ-ov Josko Roščić, piše Večernji list.

Međutim, takva sjednica se u praktičnom smislu nikada nije održala jer bi HDZ-ovi vijećnici na njima rušili kvorum koji je dostatan za sjednicu. To se, neslužbeno doznajemo, dogodilo barem tri puta nakon čega je Jozipović zatražio mišljenje nadležnog Ministarstva pravosuđa u kojem mu je odgovoreno da u tom slučaju njihovi prijedlozi točaka dnevnog reda trebaju biti uvršteni na prvoj idućoj redovnoj sjednici.

Ta redovna sjednica održavala se danas i na njoj točke uopće nisu bile uvrštene. Jozipović je zbog ignoriranja pozitivnih propisa i Ustava Republike Hrvatske  zatražio intervenciju policije kojoj je predočio dopis Ministarstva.

Roščića je je kazao da ne vidi problem u ovome, a policija je nakon svega smirila tenzije i nakon pola sata je sjednica nastavljena te ubrzo završena.