OSTOJIĆ O KRIVOTVORENJU DIPLOME

Policija čeka mig iz DORH-a za postupak protiv Brkića

27.03.2014 u 19:08

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić natuknuo je da postoji mogućnost da policija i DORH pokrenu pitanje kaznene odgovornosti glavnog tajnika HDZ-a i bivšeg zamjenika ravnatelja policije Milijana Brkića, kojemu je i službeno poništena diploma Visoke policijske škole zbog plagiranja diplomskog rada

'Moram reći da uopće nisu bitna imena. Radi se o tome da je svakoj osoba koja plagira diplomski rad u postupku koji je napravljen upravo na Policijskoj akademiji, oduzet stručni naziv. Daljnje postupanje u rukama je Upravnog vijeća Visoke policijske škole i o tome ću biti izviješten nakon što oni odrade svoj sastanak', kazao je novinarima nakon sjednice Vlade ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Upitan što može napraviti to vijeće i može li ono pokrenuti pitanje kaznene odgovornosti, Ostojić je rekao da se vijeće prvenstveno bavi statusom studenata. 'Što se tiče kaznene odgovornosti to je sasvim druga stvar i to nije u rukama Stručnog vijeća. A što se tiče policije, ona će u koordinaciji s DORH-om dogovarati ostatak priče', rekao je Ostojić.

Novinare ja zanimalo i što će biti s Visokom policijskom školom gdje je bilo moguće da desetak osoba preda isti diplomski rad i dobije diplomu.

'Treba reći da je upravo to Visoka policijska škola, u skladu s politikom Ministarstva unutarnjih poslova, bila spremna raščistiti te stvari. Ja bih podsjetio da su stegovni postupci i udaljavanje onih koji su to omogućili obavljeni prije godinu dana', rekao je Ostojić.

323825, 323769, 298781, 231742