SNIMLJENI TELEFONSKI RAZGOVORI

Policajci Golemoviću govorili gazda i davali mu podatke

08.06.2011 u 22:02

Bionic
Reading

U sudnici su preslušani tajno snimljeni telefonski razgovori među optuženima koji su uvijek bili na usluzi Golemoviću.

U svako doba dana i noći, gdje god bili, optuženi policajci iz afere Ipsilon bili su Golemoviću, prvooptuženom u tom koruptivnom slučaju, na raspolaganju, a optužena bivša državna odvjetnica Davorka Smoković s njim je ispila litre kava na susretima koje su dogovarali telefonski, potvrđeno je u riječkoj sudnici nakon preslušavanja tajno snimljenih telefonskih razgovora među optuženicima.

Golemović, kojega su uvijek nazivali gazdom, od policajaca je tražio različite usluge i informacije, a oni su se trudili da mu u kratkom roku udovolje. Najrevnosniji bio je, sudeći prema snimkama, optuženi policajac N. Mijošek koji je bio glavni operativac u prikupljanju informacija, za što je angažirao cijelu mrežu suradnika, optuženika i drugih ljudi.

Golemovića su u tim razgovorima uvijek oslovljavali gazdom, govorili mu 'riješit ćemo, gazda', 'radimo na tome, gazda, je l’ nas imaš i koristiš'. Golemović je, pak, razgovore s D. Smoković, gotovo svakodnevne, započinjao s 'poštovanje, kako ste?'. Potom bi se dogovorili za kavu, pa na snimkama nije zabilježena razmjena informacija.