KOPRIVNIČKI 'PLAVAC'

Policajac uzimao mito za dojavljivanje racija

07.04.2011 u 17:55

Bionic
Reading

Zbog sumnje u primanje mita te zlouporabu položaja i ovlasti USKOK-u je kazneno prijavljen 38-godišnji policijski službenik koprivničko-križevačke Policijske uprave (PU)

Kazneno je prijavljen i 35-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta u Koprivnici te 39-godišnji 'neformalni suradnik' u vođenju ugostiteljskog objekta, navodi se u priopćenju PU-a.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o policajcu Grozdanu Repnjaku (38), voditelju sektora u PP Koprivnica, koprivničkom ugostitelju Danijelu Posavcu (35) i njegovom neformalnom voditelju kafića i zaštitaru Saši Lazara (39).

Policija je u suradnji s USKOK-om dovršila kriminalističko istraživanje, utvrdivši sumnju da je policijski službenik zlorabio položaj i ovlasti te primio mito od osumnjičenog vlasnika ugostiteljskog objekta. Mito je dano, odnosno primljeno, posredovanjem 39-godišnjaka, točnije izbacivača u tom lokalu.

Neslužbeno se doznaje da je policajac primao mito od vlasnika kako bi mu, među ostalim, dojavljivao o mogućim racijama u njegovu objektu i drugim policijskim postupanjima.