UBOJSTVO IZ OSVETE

Policajac-ubojica je mladića tražio po Zagrebu

03.03.2011 u 09:29

Bionic
Reading

Zbog ubojstva 19-godišnjeg Ivana Mamića, uhićen je 41-godišnji policajac Siniša Š. (40), koji je radio na poslovima sigurnosti u Ravnateljstvu policije, potvrđeno je na konferenciji za medije Policijske uprave zagrebačke. Ubio ga je samo zato što ga je okrznuo ramenom

Ubojstvu 19-godišnjaka prethodio je sukob oko 22 sata na okretištu tramvaja Ljubljanica. Prema riječima Krešimira Antolića, načelnika općeg kriminaliteta PUZ-a, incident nije bio jačeg intenziteta: žrtva i policajac su se sudarili ramenom, uz psovke.

Nakon toga, ubijeni Ivan Mamić krenuo je kući zajedno s prijateljem s kojim se našao u tom trenutku. U želji da se do kraja razračuna s mladićem, ubojica Siniša Š. krenuo je u potragu za njim osobnim automobilom. Vozeći se gradom, nesretnog je mladića pronašao na Horvaćanskoj cesti, da bi ga potom propucao s više hitaca iz službenog pištolja.

Policija je do ubojice dijelom došla zahvaljujući podacima koje je dobila od žrtvinog prijatelja, koji je incidentu svjedočio, ali nije vidio samo ubojstvo.

U policiji su izvijestili da trenutku ubojstva njihov kolega nije bio u službenoj odori, a nakon svega nastavio je s uobičajenim načinom života, kao da se ništa nije dogodilo da bi i konačnici  bio uhićen za radnog vremena.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da se žrtva i ubojica nisu poznavali od ranije.

Policajac-ubojica danas će biti prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Tereti ga se za ubojstvo iz bezobzirne osvete za što je predviđena dugogodišnja zatvorska kazna.

Da podsjetimo, tragedija se dogodila na Jarunu, gdje je nešto prije 23 sata u noći na subotu (26. veljače) Mamić pronađen bez svijesti. Ležao je iza parkiranog automobila. Prije toga uspio je sa svog telefona nazvati Centar 112 i prozboriti: 'Pucali su na mene. Ranjen sam!' Iako je hitno organizirano njegovo zbrinjavanje u bolnici, liječnici mu nisu uspjeli spasiti život.

Danas će biti ispraćen na posljednji počinak, a njegovi brojni prijatelji već se danima na Facebooku opraštaju od njega. Svi odreda pamte ga kao izuzetnog mladića, a među djevojkama je bio posebno omiljen. Nitko i ne spominje da je ranije bio u sukobu sa zakonom zbog zloporabe droge.