ZAVRŠENA ISTRAGA HEP-a

Polančec slobodan!

22.07.2010 u 13:28

Bionic
Reading

Bivši potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Damir Polančec pušten je na slobodu nakon nekoliko mjeseci istražnog zatvora u kojem je bio zbog tri različita slučaja! Kako je jučer navečer završena istraga u aferi HEP sudac istrage odobrio je njegovo puštanje iz Remetinca

Anto Nobilo, odvjetnik Damira Polančeca, rekao je da je Polančec oko 15.30 napustio zgradu Županijskog suda u zagrebu i krenuo prema Remetincu odakle bi ga trebali pustitit u sljedeća dva sata.

Pred Remetincem će ga dočekati njegova supruga s kojom se odmah vraća kući, u Koprivnicu. Odvjetnik Anto Nobilo je potvrdio za tportal da su još jučer stečeni uvjeti za to da se Polančeca pusti iz istražnog zatvora jer je posljednji svjedok ispitan jučer oko 17 sati. Elemenata za novi pritvor u slučaju Podravka ili po optužnici za pronevjeru državnog novca odvjetniku Petru Miletiću - nema - tvrdi Nobilo.

MRAVAK IPAK OSTAJE U ZATVORU

Glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić rekao je da je zapravo USKOK tražio puštanje Polančeca i Ivana Koštana koji su s Ivanom Mravkom osumnjičeni da su oštetili HEP za 84 milijuna eura.

USKOK će pak za Ivana Mravka tražiti novi istražni zatvor, ali za slučaj zloupotreba položaja te davanja i primanja mita u kojeg su umiješani direktor HEP Proizvodnje Petar Ćubelić te predsjednik Nadzornog odbora i šef Uprave zagrebačke tvrtke Monting PIM Ljubo Bušić i Ante Matić. Naime, istraga tog slučaja još nije gotova i nisu ispitani svi svjedoci.

POLANČECOVA IMOVINA - ZAMRZNUTA

Nobilo je naglasio kako je Polančec trebao biti pušten sinoć ili rano jutros te se pred sudcem pobunio jer je morao ostati iza rešetaka dvadesetak sati duže 'u nezakonitom istražnom zatvoru'. Međutim, nije htio nagađati zbog čega se otezalo s njegovim puštanjem. Na to je reagirao glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić koji je rekao da istražni zatvor ni u jednom trenutku nije bio nezakonit kako to želi prikazati Nobilo.

Polančecova imovina ostaje zamrznuta do daljnjega.