ZATVORENIK VEDRA DUHA

Polančec nosi majicu 'Kud Jadranka, tud i ja'

12.05.2010 u 19:00

Bionic
Reading

Odvjetnik Damira Polančeca Anto Nobilo kaže da je bivši potpredsjednik Vlade, unatoč optužbama i pritvoru, vedra duha i sklon humoru te da je rekao da si je dao izraditi majicu s natpisom 'Kud Jadranka, tud i ja' parafrazirajući prijašnju izjavu Jadranke Kosor o tome kako slijedi bivšeg premijera Ivu Sanadera

Odvjetnik Nobilo smatra da dobro stoje nakon što je s klijentom pročešljao slučaj HEP – TLM – Aluminij Mostar, pri čemu je državi, po tvrdnji USKOK-a, nanesena šteta od oko 600 milijuna kuna.

Polančec je u ponedjeljak bio ispitan u USKOK-u zbog drugog slučaja, odnosno sumnje da je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću isplatio pola milijuna kuna za nepotrebne stručne studije.

Za treću optužbu, postavljanje reflektora na stadionu u Polančecovu selu, USKOK je u srijedu podignuo optužnicu. Kada se doznalo da USKOK to istražuje, Polančec je podmirio trošak iz svoga džepa. U prosincu prošle godine uplatio je na račun NK Osvita 150.000 kuna, a u siječnju je uplatio još 235.000 kuna, piše Večernji.hr.