PREDSJEDNIŠTVO JEDNOGLASNO!

Polančec izbačen iz HDZ-a!

16.09.2010 u 13:20

Bionic
Reading

Predsjedništvo HDZ-a izbacilo je danas Damira Polančeca iz stranke, i to zbog 'nanošenja štete ugledu HDZ-a'

'Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice na današnjoj je sjednici jednoglasno donijelo odluku da se Damir Polančec izbriše iz članstva HDZ-a, a sukladno članku 13. stavak 6 Statuta Hrvatske demokratske zajednice zbog nanošenja štete ugledu Hrvatske demokratske zajednice', Predsjedništvo je danas zasjedalo dulje od tri sata, no ni predsjednica stranke Jadranka Kosor ni članovi Predsjedništva nakon sjednice nisu htjeli davati nikakve izjave za medije.

Polančec je u HDZ ušao nakon izborne pobjede 2003.

Nakon što je uhićen u sklopu USKOK-ove istrage o aferi u Podravci, 30. ožujka suspendiran je sa svih stranačkih dužnosti, a prava i obveze člana HDZ-a stavljena su mu u mirovanje.

Polančec je prekjučer svjedočio pred saborskim istražnim povjerenstvom o okolnostima pod kojima je izmijenjen Inin dioničarski ugovor, odnosno o tome kako je MOL stekao dodatna upravljačka prava u Ini.

Ustvrdio je da je o tijeku pregovora redovito izvještavao Predsjedništvo HDZ-a i ministre u vladi te da ništa nije odlučivao bez njihova odobrenja.

Predsjednica HDZ-a i vlade Jadranka Kosor jučer je potvrdila da se prije nekoliko dana srela s Polančecom.ističe se u priopćenju s Trga žrtava fašizma.