SPAJANJE STUDENATA I POSLODAVACA

Pokrenuta Intelektualna burza

  • Autor: AIESEC
  • Zadnja izmjena 14.05.2009 10:46
  • Objavljeno 14.05.2009 u 09:56
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U srijedu, 6. svibnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, održan je Career Day – projekt u organizaciji AIESEC-a Osijek i Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta u Osijeku, na kojem su osječki studenti imali priliku neposredno se upoznati s predstavnicima sedam tvrtki te osam studentskih udruga. Sudionicima skupa predstavljen je i projekt Intelektualne burze, koja bi trebala povezati obrazovni kadar s potencijalnim poslodavcima

Studenti iz brojnih udruga s područja Osječko-baranjske županije upoznali su se s predstavnicima tvrtki: Agria, Jadransko osiguranje, Euroherc osiguranje, Meggle, Karolina, Grafika i BIOS.

AIESEC

AIESEC

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Studenti su pokazali velik interes za povezivanje s poslodavcima

Predstavnici studentskih udruga, lokalne samouprave te gospodarstvenici i poduzetnici osječke regije raspravljali su na temu 'Kako iz recesije izaći jači kroz društvo znanja'. Zaključili su, naime,  da su Sveučilište u Osijeku i studenti ovoga Sveučilišta, potencijal koji se može iskoristiti jedino kroz umreženost i suradnju ostalih sektora društva (neprofitnog i korporativnog) te potporu lokalne samouprave.

Također je istaknuto da se ne može utjecati na izlazak Hrvatske iz globalne gospodarske krize, ali se može utjecati na snagu društva koje će izaći iz njega. Smatramo da to društvo, ako želi prosperirati u budućnosti, mora biti građeno na znanju i kvaliteti socijalno osviještenih pojedinaca koji će ga činiti, ocijenili su sudionici osječkog Career Daya.

Sudionicima skupa predstavljen je i projekt Intelektualne burze, odnosno online baze profila akademskih građana kojoj je cilj povezivanje studenta i akademskih građana s poslodavcima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi